Her hos Behandlerklinikken mener vi, at det er vores fulde ansvar, at hjælpe vores patiente samt andre patienter igennem deres smerter og lidelser på bedste vis.

TIPS OG TRICKS

Behandlinger er ikke altid i sig selv nok, for at komme ud af sine daglige problemer. Der skal ofte arbejdes med nogle livsstilsmæssige ændringer, samt laves øvelser i hverdagen for at komme smerterne til livs.

Vi har derfor valgt at sætte kampen ind mod smerter og lidelser, ved at komme med tips & tricks til, hvordan man på bedst vis arbejder med og forebygger disse problematikker.

Du kan desuden holde øje med vores Facebook profil, da vi også her, ofte slår øvelser og tips op, omkring forebyggelse og træning af kroppen der hjemme.


HVORDAN DU BØR SIDDE

Vi kan ikke vende ryggen til teknologien længere. Det er et faktum at denne er blevet en væsenlig del af vores liv og hverdag. Flere og flere jobs kræver at man sidder foran computeren længe, samt mange bruger den i hjemmet. De fleste har derfor et job eller en aktivitet i hverdagen som gør at vi skal sidde længe ned på en stol. Vores kroppe, muskulatur og led er dog skabt til at være i bevægelse, det stillestående arbejde øger derfor den risici der er for, at tilegne sig skader.

Det er derfor vigtigt at tænke over, hvordan du sidder på en stol for at gavne kroppen på bedste vis. Nedenfor ses en tegning over, hvordan du bør sidde, for at gavne kroppen på bedste vis.

Hvis du sidder meget foran computer, bruger mobilen til at surfe eller din tablet, så sørg for at skærmen er i højde med dine øjne, så du ikke anstrenger nakken, ved at kigge for meget ned af. Derudover er det vigtigt at du har en nogenlunde lige linje i rygsøjlen, dine ben skal gerne gå 90 grader ned, så lårerne flugter stolesædets lige linje samt fødderne er solidt plantet på jorden. Det samme gælder for dine arme. Sørg for at underarmen ligger paralelet lige med bordpladen og overarmen i en lige linje op, så de to led danner 90 grader.

pic

HVORDAN DU BØR LØFTE

løbet af en hverdag løfter og holder vi på mange genstande og objekter. Det er derfor vigtigt at bruge kroppen rigtigt i udførelsen af disse løft. Mange ender med at skade og forstrække kroppen uhensigtsmæssigt, fordi de tvinger den til at foretage løft der går i mod kroppens dynamik og styrke.

Det er derfor vigtigt at tænke over, hvordan du løfter forskellige genstande for at gavne kroppen på bedste vis. Nedenfor ses en tegning over, hvordan du bør løfte, for at gavne kroppen på bedste vis.

Hold rigtigt på objektet, så du ikke overbelaster fingre, håndled og skuldre. Hvis du derfor føler større anstrengelse og spænding nogle steder i forhold til andre, så stil genstanden fra dig og tag fat på ny med et stabilt greb. Brug begge hænder, når du løfter, så formår du at belaste dine fingre, håndled og underarm mindre. Ungå at bruge pincetgreb – det belaster nemlig fingrenes led, især tommelfingerens grundled. Stå altid tæt på og lige foran det objekt, du skal løfte. Forestil dig, at dine hænder er kroge, der kun griber om objektet. Det er de store muskler i lårene, der skal løfte det. Så belaster du ikke nakke- og skuldermusklerne. Sørg for at have en skuldersbredde mellem fødderne. Du kan evt stille den ene fod lidt længere fremme end den anden og få en bedre balance.

pic


Ryg øvelser

Nakke øvelser